ОСОБЛИВОСТІ МІЖТЕКСТОВОЇ ВЗАЄМОДІЇ МЕТРИКО-РИТМІЧНОЇ СТРУКТУРИ ТА ВІДТВОРЕННЯ СЛОВЕСНИХ ОБРАЗІВ У ВІРШОВАНОМУ ТЕКСТІ В РОСІЙСЬКОМУ ПЕРЕКЛАДІ М. Л. МИХАЙЛОВА «ЗЛАЯ СУДЬБА» З РОБЕРТА БЕРНСА «O RAGING FORTUNE’S WITHERING BLAST» (1782)

Автор(и)

  • Наталія Олійник

Анотація

У статті на прикладі метрико-ритмічної організації віршованого твору Роберта Бернса «O raging Fortune’s withering blast» (1782) визначено особливості міжтекстової взаємодії метрико-ритмічної структури та відтворення словесних образів у віршованому тексті в російському перекладі М. Михайлова «Злая Судьба» (1856).

Ключові слова: особливості, міжтекстова взаємодія, метрико-ритмічна структура, віршований твір, відтворення, словесні образи.

Завантаження

Опубліковано

2018-04-01

Як цитувати

ОСОБЛИВОСТІ МІЖТЕКСТОВОЇ ВЗАЄМОДІЇ МЕТРИКО-РИТМІЧНОЇ СТРУКТУРИ ТА ВІДТВОРЕННЯ СЛОВЕСНИХ ОБРАЗІВ У ВІРШОВАНОМУ ТЕКСТІ В РОСІЙСЬКОМУ ПЕРЕКЛАДІ М. Л. МИХАЙЛОВА «ЗЛАЯ СУДЬБА» З РОБЕРТА БЕРНСА «O RAGING FORTUNE’S WITHERING BLAST» (1782). (2018). Волинь філологічна: текст і контекст, 12(2), 169-174. https://volyntext.vnu.edu.ua/index.php/volyntext/article/view/375