Архіви - Сторінка 3

  • МОВА І ВІРШ
    № 16 (2013)

    У виданні висвітлено актуальні питання віршознавства. Книга містить спеціальний розділ «Студії одного вірша», присвячений детальному та різнобічному аналізові сонета Лесі Українки «Дихання пустині». Збірник адресований широкому колу філологів.

  • ЛІНГВОСТИЛІСТИКА ХХІ СТОЛІТТЯ: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ
    Том 15 № 15 (2013)

    У збірнику представлено праці з актуальних проблем сучасної лінгвостилістики, зокрема, проаналізовано пуліфункційний статус української мови в синхронії та діахронії, з’ясовано вияв стилістичних можливостей різних мовних одиниць у певних функційних стилях, розглянуто важливі аспекти лінгвоперсонології, а також сучасні методики викладання стилістики та культури української мови.

    Рекомендовано мовознавцям, викладачам і студентам філологічних факультетів.

  • АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО МОВОЗНАВСТВА
    Том 14 № 2 (2012)

    Видання висвітлює актуальні проблеми сучасного мовознавства, зокрема імагологічні аспекти польської, російської та української літератур у європейському контексті.

    Для спеціалістів-філологів та студентів.

  • ПОРТРЕТ КАФЕДРИ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ У ЧАСІ
    Том 13 № 1 (2012)

    Збірник наукових праць, присвячений 60-літтю кафедри української літератури Волинського національного університету імені Лесі Українки, містить статті про фундаторів кафедри та їх роль у становленні літературознавчої науки на Волині. У другій частині - наукові студії викладачів, членів теперішньої кафедри української літератури, які охоплюють коло проблем сучасного літературознавства й відповідають кафедральній науковій тематиці.

  • ІМАГОЛОГІЧНІ ВИМІРИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
    Том 12 № 2 (2011)

    Видання містить літературознавчі розвідки з проблем імагології. Уміщено теоретичні дослідження та історико-літературознавчі матеріали. Висвітлено імагологічні аспекти польської, російської та української літератур у європейському контексті.

    Для філологів.

  • ІМАГОЛОГІЧНА ПРОБЛЕМАТИКА ПОЛЬСЬКОЇ, БІЛОРУСЬКОЇ, РОСІЙСЬКОЇ ТА УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУР І ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОНТЕКСТ
    Том 11 № 1 (2011)

    Видання містить літературознавчі розвідки з проблем імагології. Уміщено теоретичні дослідження та історико-літературознавчі матеріали. Висвітлено імагологічні аспекти польської, російської та української літератур у європейському контексті.

    Для широкого кола філологів.

  • ЯВИЩЕ СИНТЕЗУ МИСТЕЦТВ В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ
    Том 10 № 2 (2010)

    У виданні зібрано літературознавчі розвідки з проблем синтезу мистецтв. Уміщено теоретичні дослідження та історико-літературознавчі матеріали.

    Книга присвячена 70-річчю від дня народження професора О. О. Рисака, науковий доробок якого займає помітне місце у сучасному літературознавстві та вітчизняній теорії синтезу мистецтв зокрема.

    Збірник адресований широкому колу філологів.

  • Леся Українка та зарубіжні письменники
    Том 8 № 2 (2009)

    Видання висвітлює акутальні питання світового контексту життя і творчості Лесі Українки. Книга містить літературознавчі розвідки і статті з проблем перекладознавства, здійснені в руслі компаративістської методології. Збірник адресований широку колу філологів та шанувальників творчості Лесі Українки.

  • ІНТЕРТЕКСТУАЛЬНІСТЬ У СИСТЕМІ ХУДОЖНЬО-ФІЛОСОФСЬКОГО МИСЛЕННЯ: ТЕОРЕТИЧНІ Й ІСТОРИКО-ЛІТЕРАТУРНІ ВИМІРИ
    Том 7 № 1 (2009)

     Статті збірника розкривають інтертекстуальні можливості художнього твору. Уміщено розвідки, присвячені різним національним літературам, а також порівняльні студії. Для широкого кола філологів.